GEBRUIKS HONDEN GROEP DIJKZICHT

Plezierig trainen met je hond

Over ons & Lidmaatschap

Onze Vereniging GHG Dijkzicht richt zich op het trainen van alle honden die onder de werkhondrassen-gebruikershondenrasen vallen of een kruising met één van deze rassen.
Meer informatie over deze rassen kunt u hier vinden. 

Wij Trainen voor VZH, IPO en UV examens.

Het plezier in het werken, van zowel hond als geleider staan bij ons centraal, lekker bezig zijn met je hond in de buitenlucht en er beiden iets van opsteken wat willen we nog meer?!

Je kunt bij ons terecht met een pup of met een volwassen hond en er is geen vooropleiding nodig. Jong geleerd is oud gedaan. Met een pup kunnen we naast appèl al spelenderwijs een begin maken met het leren van speuren en pakwerk. Ook merken we dat wanneer men met een volwassen hond aan de training begint, de honden het vaak snel oppakken omdat ze het leuk vinden om te doen.

Honden met een gedragsprobleem zijn bij ons ook welkom, als advies van de instructeurs ter harte word genomen en andere honden en geleiders hierdoor geen extra gevaar lopen.
Wij zijn een kleine club gezellige mensen die steeds groter wordt. Sociaal gedrag, gezelligheid en betrokkenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij organiseren daarom naast de examens en testen, eens in de zoveel tijd een barbeque of training op locatie om ons clubleven nog eens een extra boost te geven.

Om lid te kunnen worden van onze vereniging dient het ras van je hond te vallen onder het werkhondenras of een kruising daarvan. Je hond hoeft geen stamboom te hebben.
Uiteraard willen we graag eerst kennis maken met jou en je hond.

Voorafgaand aan een lidmaatschap komt eerst een proefperiode van 3 maanden. In deze 3 maanden kun je zelf ondervinden of de manier van trainen, de trainers en overige leden bij jou passen of niet. Zodat  je niet direct aan een heel jaar lidmaadschap vast zit. Uiteraard word er in deze periode ook gekeken of het van onze kant past. 

GHG Dijkzicht is aangesloten bij de Nederlandse Bond voor Gebruiks-honden sportverenigingen NBG. Als lid van onze vereniging is een lidmaatschap bij deze bond noodzakelijk. Ons secretariaat schrijft je in zodra je lid bent geworden.